Malzemeler:
- 1sb ilik sut
- 1sb siviyag (ben biraz daha az kullandim )
- 1sb ilik su
- 1 tk aktif kuru maya
- 3 yk seker
- 1,5 yk tuz
- 2 yumurta (sarilar ustune aklarina icine konulacak)
- aldigi kadar un (5-6 bardak civarinda un aliyor)
- icine surmek icin oda sicakliginda tereyag
- eger zeytinli yapacaksaniz zeytin ezmesi
- uzerleri icin corek otu
Yapilisi:
- Ben ekmek yapma makinasi kullaniyorum sivilar atta katilar ustte kalacak sekilde malzemeleri koyup 1,5 saat hamur programinda mayalandiriyorum.
- Elde yaparken mayanizi ilik suyla eritip siviyag , sut ve yumurta aklariyla karistirilir.Un seker tuz eklenip yogrulur.(unu azar azar eklemek te fayda var)Yumusak bir hamur elde ediyoruz (cok sert olmamasina dikkat etmek gerekiyor.) Hamurumuzun uzerini kapatip yaklasik 1 saat bekletiyoruz.
- Kabaran hamurdan parcalar aliyoruz.Elimizle tereyaginida surerek aciyoruz eger zaytinli yapacaksak zeytin ezmesini surup rulo yapar gibi sarip iki ucu birbirini saracak sekilde simit yapiyoruz.
- tepsiye dizdigimiz acmalari 20 dk kadarda tepside mayalandiriyoruz sonra yumurta sarsini surererek 180 °C (375 F) de 15- 20 dk uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz
Afiyet olsun...
ya bu tada ben cok bayildim.buradaki kabak tatlisinin tadini ben alamiyorum ama bu yam tatlisi inanilmaz guzel belki de Turkiye deki kabak tatlisinin tadini arayanlara bu tatliyi tavsiye ederim.inanilmaz tatlar arayanlara...ellerine saglik...
YanıtlaSilBenim açmalarım da şu anda fırında pişmekte ve kokusu yayılmış durumda bunlarda çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok guzel gorunuyorlar,hemen yapicam.
YanıtlaSilcok tesekkur ediyorum.. afiyet olsun
YanıtlaSilzeytinli açmaya bayilirim, yumusacik gorunyuor, ellerine saglik
YanıtlaSil