6 Kasım 2010 Cumartesi

Sonbaharin ardindan... Yam Tatlisi


 Ve sonbahar da gidiyor. Huzunlu renklerini ,yerlere surdugu eteklerini alip gidiyor. Her mevsim kendine yakisani giyiyor ya sonbahar da oyle , Turkiye de bu kadar net ve guzel mevsim gecislerini goremiyorduk maalesef ama burda herseyiyle yasadigimiz sonbahari ugurlamaya hazirlaniyoruz. Tabii sonbahar denince burada ilk akliniza gelen de balkabagi oluyor. Bende sonbahari ugurlarken tadi balkabagina cok benzeyen ama kendisi patatesgillerden olan bir lezzettin( ki kendisi gercekten de cok lezzetlidir) tatlisinin tarifini fisildamak isterim.
Yukarida bahsi gecen arkadas Yam adinda bir patates.Amerikalilar ozellikle Sukran gunu ve Noel gibi ozel gunlerinde tuketiyorlarmis. Tadi dedigim gibi daha cok bal kabagina benziyor cok cabuk pisiyor ve besin degeri yuksek... Eger bir sekilde alma firsati bulursaniz bu firsati kacirmayin derim tadi gercekten cok guzel...





Yam Tatlisi 
Bu tatlinin en guzel yani tarcinin eve yayilan kokusu.Oyle guzel bir koku sariyor ki evi tatlinin firindan cikmasini bile bekleyemecek bir hale geliyor insan. Sirf kokusu icin bile tekrar tekrar yapablirim tabii tadi da cabasi...

malzemeler:
  • 3 adet yam patatesi 
  • 1 sb dan biraz az seker
  • 1-2 yk tereyag
  • 1/2 tk tarcin
  • 1/2 sb dovulmus ceviz

Yapilisi:
  • Patatesleri soyarak kup kup dogruyoruz.genisce bir borcama alarak diziyoruz.
  • Uzerlerine sekeri ve tarcini serpip folyo ile kapatiyoruz yaklasik 180°C de 20 dk ustukapali 15 dk ustu acik firinliyoruz.. (bahsettigimiz sureler firinlarin huyuna gore patateslerin olgunluklarina gore  biraz farklilik gosterbilir) 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder