7 Şubat 2011 Pazartesi

Susamli Guzeller..


Birisi caydan mi bahsetti ? O zaman hemen bir susamli simit yapayim geliyorum,cay da bos bos icilmez degil mi ? Ben kalori yuklu bol tereyagli ve unlu tarifleri nedense cok seviyorum onlar beni bende kilolari cekmeye devam ediyoruz .Bu da maalesef o familyadan bir guzel.. Kendisi  hem cok lezzetli hemde cok kolay. Sirkenin kendisine kazandirdigi citir tadiyla denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.


Susamli Simit

Malzemeler
  • 125 g tereyag (margarin) yada 1 stick
  • 1,5 cay bardagi siviyag
  • 1,5 yk sirke
  • 2 yumurta (bir yumurta akini uzeri icin ayiriyoruz)
  • 1,5 caybardagi yogurt 
  • 1 fiske tuz 
  • 1pkt kabartma tozu
  • 1cay kasigi toz mahlep (istege bagli)
  • 1 cay bardagi susam (uzeri icin )
  • aldigi kadar un
Not :  Simidini cok citir sevenler icin bir tavsiye yogurdu cok az koyabilir veya hic koymayabilirsiniz.

Yapilisi:
  • Uzeri icin ayirdigimiz malzemeler ve un haric hepsini karistirma kabina aliyoruz ve azar azar unu ilave ederek yoguruyoruz.Yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde  ediyoruz eger hamurunuzu  cogaltmak isterseniz yag ve ununu artirabilirsiniz. 
  • Aldigimiz hamurlari  elde yuvarlayarak simit seklini veriyoruz. Once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye diziyoruz 350 F°(180 C°) 'de hafif sararincaya kadar pisiriyoruz. 
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Cok lezzetli gorunuyorlar.Mahlepli kurabiyeleri severim cunku farkli bir lezzeti oluyor,ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık.. simit pek güzel ama ben kareyi sevdim en çok. O sepet, kırmızıi arkadaki nakış harika bir uyum içindeler..

    YanıtlaSil
  3. fatmacim, cok tesekkur ederim.

    deli anne, begenmenize cok sevindim ben sizin blogunuza bayildim cok icten oldugu gibi biraz benden biraz degil cok sevdim tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık tatlım sunuma bayıldım

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ederim merakli beticim :)

    YanıtlaSil
  6. yaaaaaaaaaaa ben bunlardan yapmak istiyordum seklen yaklasmistim ama icerik olarak uzak kalmistim hatirliyorsaniz sevgili kirmizi...bu yuzden bu tarifinizi en kisa zamanda yapicam
    bu arada cekimler yine guzel olmus

    YanıtlaSil