Malzemeler:
- 1lt den biraz fazla sut yada 5 sb sut
- 1sb un
- 1sb seker (ben az sekerli seviyorum eger isterseniz 1/2 olcu artirabilirsiniz)
- 1 pk vanilin
- varsa 1-2 yk nisasta
- ustune tarcin yada cilek sos (cilek sosu icin 10-15 adet cilek ve bir miktar sekeri robottan gecirmek yeterli)
- 50g kadar tereyag yada margarin
(benim sb olcum bir cup olcusu kadar yani yaklasik 240ml )
Yapilsi:
- Cukur bir tencerede margarini eritip unu kavuruyoruz.(Nisasta kullanacaksaniz onu da ilave edebilirsiniz)
- Unu biraz kavurduktan sonra( saramadan) sutu ve sekeri ekliyoruz.(burda biraz topaklanma sorunu yasayabilirsiniz el blendri imdadiniza yetisebilir yoksa unu biraz soguttuktan sonra sutu ekleyebilirsiniz)
- Kaynamaya baslayana kadar karistiriyoruz. goz goz olunca kapatiyoruz (goz goz olmak tabiri bilmis kisi(anne) tabiri olup ozellikle kullandim bir bilgelik katsin diye:))
- Biraz dinlendirip, icine vanilini dokup mikserle 5 dk kadar (abartmadan soyluyorum) karisitiriyoruz.( Isin sirri burda ne kadar iyi karisirsa kivami da tadi da guzel olur. )
- Istedigimiz bir borcami islatip tavuk gogsunu dokuyoruz biraz disarda soguttuktan sonra uzerini kapatarak buzdolabinda sakliyoruz.(isterseniz benim gibi tek kisilik cukur kaselere de pay edebilirisiniz)
- Servis yapacamiz zaman ister tarcinla varsa evde cilek sosuyla servis edebilirsiniz cok yakisiyorlar.
Afiyet olsun
ya dostum bu cok mukemmel olmus.yine fotografciligini konusturmussun.tebrikler...bence herkes halinden memnun ben hic bikmadan yiyeyorum senin tatlilarini..ellerine saglik...
YanıtlaSiltesekkur ederim canim. afiyet olsun :) her daim yaparim :)
YanıtlaSil