Susamli Simit
Malzemeler
- 125 g tereyag (margarin) yada 1 stick
- 1,5 cay bardagi siviyag
- 1,5 yk sirke
- 2 yumurta (bir yumurta akini uzeri icin ayiriyoruz)
- 1,5 caybardagi yogurt
- 1 fiske tuz
- 1pkt kabartma tozu
- 1cay kasigi toz mahlep (istege bagli)
- 1 cay bardagi susam (uzeri icin )
- aldigi kadar un
Not : Simidini cok citir sevenler icin bir tavsiye yogurdu cok az koyabilir veya hic koymayabilirsiniz.
Yapilisi:
- Uzeri icin ayirdigimiz malzemeler ve un haric hepsini karistirma kabina aliyoruz ve azar azar unu ilave ederek yoguruyoruz.Yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz eger hamurunuzu cogaltmak isterseniz yag ve ununu artirabilirsiniz.
- Aldigimiz hamurlari elde yuvarlayarak simit seklini veriyoruz. Once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye diziyoruz 350 F°(180 C°) 'de hafif sararincaya kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun