7 Şubat 2011 Pazartesi

Susamli Guzeller..


Birisi caydan mi bahsetti ? O zaman hemen bir susamli simit yapayim geliyorum,cay da bos bos icilmez degil mi ? Ben kalori yuklu bol tereyagli ve unlu tarifleri nedense cok seviyorum onlar beni bende kilolari cekmeye devam ediyoruz .Bu da maalesef o familyadan bir guzel.. Kendisi  hem cok lezzetli hemde cok kolay. Sirkenin kendisine kazandirdigi citir tadiyla denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.


Susamli Simit

Malzemeler
  • 125 g tereyag (margarin) yada 1 stick
  • 1,5 cay bardagi siviyag
  • 1,5 yk sirke
  • 2 yumurta (bir yumurta akini uzeri icin ayiriyoruz)
  • 1,5 caybardagi yogurt 
  • 1 fiske tuz 
  • 1pkt kabartma tozu
  • 1cay kasigi toz mahlep (istege bagli)
  • 1 cay bardagi susam (uzeri icin )
  • aldigi kadar un
Not :  Simidini cok citir sevenler icin bir tavsiye yogurdu cok az koyabilir veya hic koymayabilirsiniz.

Yapilisi:
  • Uzeri icin ayirdigimiz malzemeler ve un haric hepsini karistirma kabina aliyoruz ve azar azar unu ilave ederek yoguruyoruz.Yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde  ediyoruz eger hamurunuzu  cogaltmak isterseniz yag ve ununu artirabilirsiniz. 
  • Aldigimiz hamurlari  elde yuvarlayarak simit seklini veriyoruz. Once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye diziyoruz 350 F°(180 C°) 'de hafif sararincaya kadar pisiriyoruz. 
Afiyet olsun

hosgeldin bebek...


Uzun bir aradan sonra yine merhaba... Neredeyse iki koca ay gecmis buralara ugramayali , bircok guzel sey oldu bu zaman zarfinda , ailemize bir minik yavru katildi Ayse Ceyda
(kiz kardesimin kizi) , oglumun 3. yasina vedasini kutladik ve ailecek kendimize bir hafta tatil hediye ettik...